Sjöstugan

Museer

Linnés Råshult
I Råshult et par kilometer uden for Älmhult blev Carl Linneaus født i 1707, senere adlet til Carl von Linné. Han blev senere hen Sveriges største botaniker, og lagde grundlaget for den moderne navngivning inden for biologi. Ved hans fødested er der i dag et stort kulturreservat, hvor man kan ’rejse’ tilbage til 1700-tallets landskab. Efter besøget i engene, haverne og de gamle huse kan en frokost i den økologiske café være et godt valg.

 

IKEA+IKEA MUSEUM
IKEA blev grundlagt af Ingvar Kamprad, og åbnede sit første varehus i Älmhult i 1958. IKEA Museum har til huse i det, der engang var det allerførste IKEA varehus, og er en populær destination i Älmhult. Det nye varehus har verdens største IKEA assortiment, og er også et besøg værd. IKEA Museum er historien om IKEA. I fortid, nutid og fremtid. På IKEA Museum kan man følge med fra starten i Älmhult og videre ud i verden. Når det er tid til en pause, kan man besøge IKEA’s restaurant, og i butikken kan man købe unikke produkter, som kun fås her.

 

Naturreservat
Der ligger flere naturreservater i Älmhults kommune, bl.a. Höö, Kronan og Vakö myr. Det er et must for dem, der holder af at vandre i naturen, at besøge en eller flere af disse naturreservater. I receptionen kan man finde kort og få mere information om naturreservaterne og mange andre naturområder, som man kan besøge.