Björkäng strand

First Camp Club

Optjen point på dine bookinger og drag fordel af fantastiske rabatter.

Björkäng husbil

Båstad Torekov husbil

Autocamperpladser og ståpladser i Sverige

Din guide til Sveriges skønneste autocampersteder

Frihed er at have et hjem på hjul. At kunne køre præcis hvor som helst og altid have trygheden af sin egen hule med sig – alle steder. Opdag nye pladser, skab nye minder og chancen for at finde netop dit lille paradis er rigtig stor, når du holder ferie i en autocamper. At tage på autocamperferie er lidt som en moderne form for opdagelsesrejse. Forbliv en nat eller en weekend, kom forbi og sig hej på nogle af Sveriges smukkeste pladser!

Men først udreder vi begreberne:

?? Autocamperpladser er de pladser, som er specielt tilpasset til autocampere inde på en campingplads. Her parkerer du nemt på et ofte kørefast underlag, og for det meste har du også et dejligt grønt område eller udested ved siden af – hvor skønt!

?? En ståplads er en plads, som er tilpasset til en kortere tids overnatning. Her er der ofte tømningsmuligheder og mulighed for påfyldning af frisk vand. Perfekt for dig som er på gennemfart, eller hvis du ganske enkelt ikke orker at køre ind på en campingplads.

Sådan – så kører vi!

Ståpladser i Sverige

Ståplads Falun
På bara 10 minutter kan du gå fra ståpladsen gennem det gamle minearbejderkvarter Elsborg og til Falu bykerne. Her checker du nemt ind i automaten, som er åben døgnet rundt.
Find vej: Falu Gruva, Gruvplatsen 1

Ståplads Nora
Ståpladsen er beliggende på Skojarbacken, kun et stenkast fra Norasjön og den omtalte, smukke bykerne. Book nemt via telefon, så får du en kode, som hjælper når du skal rulle ind på området.
Find vej: Tivoligatan 6, 713 31 Nora

Ståpladsstockholm
Smukt beliggende lige ved Flatens naturreservat og den smukke Flatensjön finder du Ståpladsstockholm. En hyggelig ståplads med selvbetjening døgnet rundt.
Find vej: Flaten Skogsväg 30, 128 30 Skarpsnäck

Ståplads Gunnarsö
På First Camp Gunnarsö-Oskarshamn er der 48 ståpladser. De ligger ved indkørslen til campingpladsen med ca. 50 m til havudsigt og 300 m til klippebad og herlige strande.
Find vej: Östersjövägen 103, 572 63 Oskarshamn

Ståplatds Råå Vallar
Med sandstranden i Råå som nærmeste nabo er der ståpladser til dig på gennemfart, men som ønsker at blive og nyde solnedgangen ved strandkanten. Får du lyst til mere er det helt forståeligt. Så check ind på campingpladsen og nyd nogle dage ekstra.
Find vej: Kustgatan 95, 252 70 Råå 

Husbilsplatser i Sverige

Husbilsplatser i Sverige

First Camp Arcus-Luleå
På vores nordligste destination i Sverige lider ingen som kommer med husbil nød. Her er der mange hyggelige autocamperpladser for dig som ønsker at opdage norrlandskysten. Pladserne er på asfalt, og der er græsareal lige ved siden af. Der er naturligvis også el. De allerstørste autocamperpladser ligger lige ved siden af Lule Älv. Gå heller ikke glip af Arcusbadet på området – helt sikkert en familiefavorit. Her er der også et Quickstop uden el, for dig som bare skal forblive i kortere tid.

First Camp City-Strömstad
I det nordlige Bohuslän på vestkysten er der autocamperpladser for dig som ønsker at campere i et smukt miljø og med en fantastisk udsigt. Campingpladsen er smukt beliggende i etager, og de fleste af pladserne er jævne, asfalterede og afmærkede, og naturligvis med el. Når du booker skal du sørge for at vælge din favoritplads på kortet. Her er der også en smart indcheckningsmaskine, hvis du kommer uden for receptionens åbningstider. Hvor nemt! Sørg for at tage en bådtur ud til kosterøerne, når du er her. Det er lige noget.

Edsvik-Grebbestad
Velkommen til en rigtig vestkystperle i skærgårds-idyllen Grebbestad. Her parkerer du autocamperen enten på en af autocamperpladserne, som campingpladsen tilbyder eller på en almindelig ståplads på campingpladsen. For at få netop din absolut bedste plads, kan du vælge plads fra kortet, når du booker. At indånde en frisk havbrise er noget vi alle behøver. På campingpladsen er der desuden en hel del sjove aktiviteter for både store og små!

Solvik-Kungshamn
En armslængdes afstand fra den berømte Smögenbryggan er der fantastiske pladser til den rejsende med autocamper. På autocamperområdet Berget bor du midt i kystlandskabet, med plads på grus og kunstgræs uden for døren. De fleste har også en storslået havudsigt. For dig som ikke lader dig nøje med udsigt er der også pladser, hvor du bor med havet ca. 1 meter fra døren. Her parkerer du på grus og har en egen altan lige ved siden af. Kan det blive bedre?

Åhus-Kristianstad
Nyd dejlige, friske autocamperpladser, som er bygget forud for sæsonen 2020. Her parkerer du nemt på en asfalteret flade og har et grønt areal lige ved siden af. Din plads er desuden omgivet af en hæk, som viser hvor pladsens grænse går. På pladsen er der desuden endnu en nyhed i form af en tømningsstation, som er endnu mere hygiejnisk, miljøvenlig og enkel. Hvor dejligt?

Skutberget-Karlstad
I hjertet af Värmland, på Skutberget rettere sagt, finder du de fleste nyanlagte autocamperpladser. Her glider du bekvemt ind på en asfalteret plads med stenlagt flade ved siden af og tilhørende grill(!). Og der er naturligvis el på pladserne. Alle pladser er 10 meter dybe og 8 meter brede. En plads at trives på ganske enkelt.

Sibbarp-Malmö
På Sveriges sydligste destination er der 41 dejlige og lettilgængelige autocamperpladser på campingpladsens hovedgade med eget tømningssted og med en hæk, som omgiver din plads. Fra autocamperpladserne er du nær ved det meste på campingpladsen, og det er nemt at komme og gå. Eller køre ind og ud, rettere sagt.

På disse destinationer er der endnu flere pladser specielt for dig med autocamper: