Besöksmål i närheten

Det finns mycket att göra på hela Öland och även i närheten av campingen. Borgholm ligger bara några kilometer bort och naturreservatet Halltorps hage alldeles intill campingen, eller varför inte ett besök vid någon av Ölands fyrar.

Besøgsmål i nærheden af Ekerum – Öland

Der er meget at lave på hele Öland og også i nærheden af campingpladsen. Borgholm ligger kun nogle få kilometer væk og naturreservatet Halltorps hage lige ved siden af campingpladsen, eller hvorfor ikke et besøg ved et af Ölands fyr.

Borgholms slot

Besøg Borgholms slot, kun nogle få kilometer fra vores campingplads. Gå rundt i slottets gemakker og mærk historiens vingeslag! Nyd den fantastiske udsigt over slottets steppeagtige landskab og Kalmarsund.

Borgholms koncerter

Om sommeren besøges Borgholms fæstning af flere kendte kunstnere, som byder ind til koncerter.

Kackelstugan

Kackelstugan ligger nogle kilometer fra destinationen i et fredeligt og landligt miljø. Der er en Ölandsgård med bygninger på alle sider hvor du kan nyde mad, drikke og underholdning. På gården lokalproduceres der øl i Kackelbryggeriet og der er også eget galleri og eget bogforlag. I sommersæsonen organiseres der forskellige kulturbegivenheder og koncerter i Kackelstugans teaterlade.

Naturreservatet Halltorps hage

Halltorp er internationalt kendt for sin forekomst af gamle egetræer og sjældne biller. Mange kommer her for at besøge kerneområdet med de store, gamle egetræer, men her er også andre interessante miljøer at besøge.

Fuglekiggeri

Hele Öland skulle kunne beskrives som et fantastisk sted til fuglekiggeri. Et fuglelokale, for at bruge fuglekiggerens vokabular.

De udvalgte steder ”fuglelokalerne” har det til fælles, at de er enkle at finde frem til, parkere ved og tåler et højt besøgstryk. Nogle af stederne er fuglebeskyttelsesområder med adgangsforbud i visse perioder af året, dog har Länsstyrelsen i Kalmar län ordnet det, så at der er udmærkede stier og områder, hvor det er muligt at bevæge sig omkring hele året.

Besøg et fyr

Fyret Långe Erik, beliggende på Ölands stora grund og nordlige odde, er et 32 meter højt fyr bygget af kalksten. Der er 138 trappetrin til balkonen, som er beliggende i ca. 28 meters højde.

Långe Jan, Sveriges højeste fyr, som står nederst på Ölands sydlige odde, som i dag er 41,6 meter og Sveriges højeste fyr. Udsigten fra toppen er storslået. Fyret er åbent om foråret, sommeren og efteråret på de samme tider som naturcenteret.

Gokart

Greby gokart, som er beliggende mellem Kalmar og Borgholm, er Ölands nyeste gokartanlæg.

Sæbekassebillandet

Sæbekasselandet i Löttorp, på den nordlige del af Öland, er en af øens største turistattraktioner. Her kører du virkelig bil i en opbygget miniatureby og med veje som bugter sig gennem landskabet.

Ölands Dyre- og forlystelsespark

En dyrepark, en forlystelsespark og en vandpark på samme sted? Du får sjældent denne unikke mulighed for at kunne besøge tre parker på én dag, som du får på Ölands Dyre- og forlystelsespark.