Museum i Boden

Museum i Boden

Med en lang militærhistorie og et moderne kulturliv findes der altid noget for den kulturinteresserede. Fire tips til spændende steder at besøge er:

Havremagasinet – Länskonsthall

I over 100 år havde bygningen, som har status af kulturminde, til opgave at lagre foder til forsvarets heste, men nu om dage er det Havremagasinet – Länskonsthall Boden, hvor der vises udstillinger med lokal kulturhistorisk forankring, men også nordisk og international samtidskunst. Og trænger du til en kaffepause, huser bygningen også en café. Læs mere om Havremagasinet – Länskonsthall her.

Försvarsmuseum Boden

Tag med på en dramatisk rejse i svensk forsvarshistorie fra slutningen af 1800-tallet og frem til i dag. Krig, fred og alt ind imellem. Et spændende museumsbesøg venter! Her er også café og museumsbutik. Læs mere om Försvarsmuseum Boden her.

Forsbergs G:a handelsbod

Velkommen i grosserervillaen i Gunnersbyn. Her har tiden stået helt stille lige siden 1934. Her kan du få en guidet tur i huset og lytte til den fantastiske beretning om huset og de mennesker, som boede og arbejdede der på den tid. Og i haven kan man nyde en kaffepause. Læs mere om Forsbergs G:a handelsbod her.

Bodens fæstning og Rödbergsfortet

Besøg Bodens fæstning. Et af Sveriges mest omfattende forsvarsanlæg gennem tiderne. Benyt også chancen for at besøge Rödbergsfortet, der var den del af fæstningen, der sidst blev taget ud af brug. Læs mere om Bodes fæstning her.