Rejse i tid og rum

Overalt rundt om os er der spændende spor fra vores forfædre. Mægtige monumenter, gådefulde bygningsværker og andre spektakulære seværdigheder er aldrig langt væk. Er du interesseret i fængslende steder og kulturarv? Lad os guide dig på din næste historiske rejse.

Mårbacka Minnesgård

Forfatteren og Nobelprisvinderen Selma Lagerlöfs hjem er åbent for fremvisning. Ved at være med på en guidet tur i huset får du et spændende indblik i Selma Lagerlöfs liv og arbejde. Du kan også gå tur i den smukke have eller slappe af med en kop kaffe og godt hjemmebag i caféen. Mårbacka er åben dagligt fra juni til sidst i august, men også på udvalgte tider resten af året.

Website: Mårbacka


Alma Löv museum

I Östra Ämtervik findes Alma Löv museum, som viser samtidskunst på en anderledes og spændende måde. Et sikkert kort for dig som holder af kunst og håndværk.

Hovedbygningen Paleis Oranjestraat er en ombygget lade med tre etager, som foruden kunstudstillinger også rummer teatersalon og café. I engene og lundene rundt om står et tital pavilloner, som både viser kunst og er kunstværker i sig selv.
Alma Löv museum er kun åbent om sommeren.

Website: Alma Löv museum


Rottneros Park

Rottneros Park er Ekeby i Selma Lagerlöfs Gösta Berlings Saga. Her kan du gå en ipod-guidet tur og få endnu mere ud af dit parkbesøg. Rottneros Park er ikke bare en iltmættet blomster- og skulpturpark, som er fyldt med dufte. Her er også meget sjovt for børn op til ca. 12 år. Det sejeste er nok SKIBET i legeparken. Her er også masser af andre forskellige legeattraktioner. Du kan f.eks. tage en tur på piratflåden eller hvorfor ikke køre bil på bilbanen. 

Rottneros Park er åben om sommeren.

Website: Rotteneros Park


Västana Teater

BerättarLadan er et af Sveriges absolut største sommerteatre. Her spiller Västana Teater hver sommer, fra midsommer til starten af september, farvestrålende forestillinger med inspiration fra folkelig musik, dans og fortællerkunst. 

Berättarladan har plads til 500 tilskuere og besøges hvert år af ca. 25.000 personer. Udover forestillingerne er Berättarladan noget at gå på opdagelse i. Siden 2009 er teateret regionsteater for Värmlands län og dermed en länsinstitution. Kunstnerisk leder og teaterchef er Leif Stinnerbom.

Nu når Västanå Teater fylder 50 år, har man valgt at skabe en gnitrende kavalkadeforestilling, som er et møde mellem Västanå Teater og Selma Lagerlöf, hvor man henter scener fra alle deres Lagerlöf-opsætninger og gransker netop deres fælles kærlighed til fortællingerne, musikken, dansen og teaterkunsten. Selma Lagerlöf havde en stor teaterinteresse gennem hele livet, og som prosaforfatter lægger hun sit fokus på at skabe scener og optrin, hvor fortællingen i høj grad føres videre i replikform.

Website: Västana Teater


Shopping

Campingpladsens nærhed til Sunne centrum gør at du har adgang til et stort udbud af forskellige unikke tøjbutikker, håndværks- og indretningsbutikker, madforretninger, restauranter og meget mere. Brug nogle timer på at slentre rundt i Sunnes hyggelige centrum og besøg gerne teatertorvet med udeserveringer og som ofte har forskellige begivenheder i gang om sommeren.

Her kan du også se Sagoväggen, et af Sveriges største murmalerier.  Det er malet af Marja i Myrom i 2014. Det findes ved den store parkeringsplads bag Teaterbiografen, ved siden af butikkerne Entré og Lindex.

Website: Shopping i Sunne


Selma spa

Lige på den anden side af den store vej ligger Selma Spa. Her er der mulighed for at booke en hel dag på spa og forkæle sig selv. Nyd den fredfyldte atmosfære, frugt og vandbaren, badet eller boblepoolen. For dig som ønsker et mere livfuldt besøg er der barske træningspas, som kan bookes anlægget. Her kan du også vælge blandt herligt afslappende behandlinger som massage, manicure, pedicure og meget mere. Und dig selv afslapning eller hvorfor ikke forkæle en du holder af?

Website: SELMA spa