Museum och sevärdheter

Spana in din checklista för spännande besöksmål. Aktiviteter i Rättvik, Orsa och Mora som du sent glömmer!

Bucketliste i Siljan og omegn

Din checkliste for spændende udflugtsmål!

I omegnen af Siljan er der masser af ting at opleve. Hvorfor ikke forsøge at krydse vores bucketliste af under jeres besøg?

Rättvik

Oplev Styggforsen, som måske er et af Dalarnas sjoveste og smukkeste reservater at besøge. Her er interessant geologi med stejle klipper, smukke udsigtspunkter, spændende vegetation og et højt vandfald.

Besøg Springkällan,som er en naturlig kilde ca. 6 kilometer nord for Rättvik. I kan køre til Springkällan eller vandre ad vandreruten Enåleden, som tager sit udspring fra Rättviks Camping.

Gå en tur på Långbryggan, som er en 625 meter lang bro, der blev bygget i 1895 som fortøjningssted til dampskibet S/S Rättvik, der sejlede på Siljan frem til 1950’erne. I dag er det M/S Gustaf Wasa fra 1876, som lægger til yderst på Långbryggan.

Klatreparken Højt og lavt passer til hele familien. Her kan du både lege, træne, klatre og teste dine grænser på samme tid! I klatreparken, som ligger ved siden af Rättviks Camping, finder du flere spændende forhindringsbaner og ziplines med varierende sværhedsgrad.

Orsa

Helvetesfallet er en kløft, som blev dannet af Ämån, og som ligger ca. 25 kilometer nord for Orsa. Den har cirka 30 meter høje bjergvægge, og du kan også se levn fra gamle flådeanordninger.

Ro i kano på Rädsjön  15 kilometer fra Orsa Camping. Rädsjön ligger i Orsa Grönklitt, som er et komplet outdooranlæg, der ligger 561 meter over havet. Udlejning er tilgængelig i Längdcentrum i Orsa Grönklitt.

Östra Grunuberg Fäbod er en levende sæterhytte ca. 12 kilometer øst for Oljonsbyn i Orsa. Om sommeren er her køer, får, heste, geder, hunde, katte og høns, som går på sommerarbejde.

Oplev Hansjö, en smuk by 5 km fra Orsa. Her finder du blandt andet Hansjö Mejeri, Hansjö Lanthandel og Solsyran.

Mora

Troll- & Clownstigen ligger lige uden for Mora Centrum i Östnor. Her kan børnene gå igennem skoven og passere sjove stationer og forhindringer undervejs. Her er også plads til at tage en kaffepause og mulighed for at grille pølser.

Dalahästtillverkningen i Nusnäs. Den røde dalahest er et velkendt symbol for både Sverige og Dalarna. Endnu i dag fremstilles originalerne i byen Nusnäs, ca. 10 kilometer fra Mora. Her er der mulighed for at besøge dalahestefabrikken og se, hvordan produktionen finder sted.

Alderängarna er et naturreservat, som ligger nord for Mora og er 115 hektar stort. Området består dels af elven men også af stenstrande, enge, kilder og moser. I reservatet er der mulighed for at se bævere, oddere og losser. Her er også et meget naturskønt beliggende shelter.


Attraktioner i nærheden

I Rättvik og omegn er der masser at se og opleve. Læs gerne mere på Rättvik Kommunes hjemmeside for at få flere tips til attraktioner! Her har vi angivet nogle tips. Klik på det pågældende link for at læse mere.

Dalatravet Rättvik

Cirka 3 km fra destinationen finder du Dalatravet Rättvik.

Läs mer

Dalhalla

Dalhalla ligger ca. 9 km fra destinationen og er et internationalt anerkendt spillested og beskrives blandt andet som en af de bedste og smukkeste udendørs arenaer i Europa. Dalhalla var førhen et kalkbrud midt i skoven uden for Rättvik, hvor man stoppede med at bryde kalk i 1990.

Läs mer

Tomteland

Et rigtigt populært udflugtsmål for både børn og voksne. Tomteland ligger ca. 55 km fra destinationen, og her arrangeres flere sjove arrangementer året rundt!

Läs mer

Dalahästtillverkningen

Dalahästtillverkningen i Nusnäs är ett populärt besöksmål med besökare från hela världen. Se hur en äkta dalahäst tillverkas och se till att köpa ett äkta exemplar med dig hem. Nusnäs ligger ca 30km från destinationen

Läs mer

Zorngården

Zorngården var en gång makarna Anders och Emma Zorns hem i Mora. Idag är värdparet borta men huset välkomnar ständigt nya besökare. Guidade visningar äger rum sex dagar i veckan, under sommaren erbjuds visningar varje dag. Under sommaren visas Zorns gammelgård där du bland annat kan följa med på Tidsresan och besöka Textilkammaren.

Läs mer

Nittsjö Keramik

Ett bra tips för dig som gillar hantverk och keramik. Besök Nittjö Keramik som ligger ca 7km från destinationen.

Läs mer

Falu Gruva

Ca 49km från destinationen hittar du Falu Gruva. Ett riktigt kulturellt besöksmål som lockar många besökare. När julen närmar sig arrangeras en mysig julmarknad här.

Läs mer

Vasaloppsmuseét

Ett säkert kort för dig som älskar längdskidåkning och Vasaloppet. Nörda ner dig i historen och lär dig allt om Vasaloppet!

Läs mer om Vasaloppsmuseét

Siljan Geopark

En meteorit träffade jorden för cirka 380 miljoner år sedan och i smällen bildades det som vi idag kallar för Siljansringen. Det och mycket mer kan du lära dig om på Siljan Geopark.

Läs mer