Vandring & löpning

Vandring och löpstigarna i Mora är välkända och mycket omtyckta bland både besökare, grupper och lokalbefolkning. Här finns drygt 17 mil uppmärkta leder, välj mellan längder från 1,5 km till den längsta på 90 km. Sedan finns alla distanser däremellan!

Här nedan har vi tagit fram på fina leder som du kan upptäcka i närheten av destinationen.

Siljansfors, Harkenberget

Siljansfors kombinerer smuk natur med spændende historik. Her er der mulighed for at tage på en kortere vandretur og samtidig lære om skovbruget fra jernværkstiden og fremad. Efter denne 5 kilometersbugtning op på Harkenbjerget er der info-skilte, som oplyser om natur, skovbrug og brugshistorie. Her er der også en Knattesti på 1,5 km med mange dejlige indslag for børnene.

Zornvandringen

Gå i Anders Zorns fodspor langs en 3,5 km lang gangsti gennem det centrale Mora. Oplev de steder hvor kunstneren malede og læs om hans indsatser for egnen på de ni informationstavler, som er placeret langs vejen. 

Og gå ikke glip af at besøge Zorncaféen når I alligevel er ude på gåturen! 

Alderängarna

Alderängarna er et naturreservat i Mora Kommune. Turen begynder ovenover den stejle skrænt ned mod Österdalälven for derefter at gå gennem reservatet og ned til strandkanten. Her er også et meget naturskønt placeret læskur, så glem ikke at tage lidt snacks med i tasken. Turen følger derefter elvkanten for at lave nogle afstikkere op i skoven.
Hele runden er let at gå med lidt kuperet terræn.

Vasaloppsarenan

Vasaløbs-arenaen er en vandresti, som følger Vasaløbets strækning mellem Sälen og Mora. Oplev de kendte steder fra Vasaløbet. Vandrestien er ca. 90 km lang. Her kan du give dig god til at nyde dyr og natur og gøre et stop i byerne/sæterhytterne og de pittoreske sæterhytter.