Museer og seværdigheder

Overalt rundt om os er der spændende spor fra vores forfædre. Mægtige monumenter, gådefulde bygningsværker og andre spektakulære seværdigheder er aldrig langt væk. Er du interesseret i fængslende steder og kulturarv? Lad os guide dig på din næste historiske rejse.

Gammel Estrup

På Gl. Estrup - Herregårdsmuseet ved Auning kan I se udstillinger om herregårdskulturen baseret på slottets oprindelige inventar. Her kan du også besøge Dansk Landbrugsmuseum i herregårdens avlsbygninger.


Fregatten Jylland

Med en fantastisk udsigt til Ebeltoft vig og Mols bjerge kan I opleve et helstøbt maritimt miljø på Fregatøen, hvor verdens længste træskib, Fregatten Jylland, ligger omgivet af museumshal og Café, et træskibsværft og Fyrskib XXI.


Rosenholm slot

Rosenholm Slot er ikke indrettet som et museum, men er derimod et adelshjem, der fremstår nøjagtigt, som da det indtil for en generation siden var beboet. Her er eksempler på hvordan Danmarks førende adelsfamilie har levet gennem næsten 450 år.


Clausholm Slot

I det smukke jyske landskab lidt syd for Randers og kun en halv times kørsel fra Århus finder du Clausholm Slot & Park – et af de smukkeste og mest helstøbte barokanlæg i Danmark. Slotsparken er åben for besøgende hele sommeren, og slottet i juli måned og den første uge i august.


Graceland Randers

Graceland Randers er et nyt eventhus, som er inspireret af Elvis Presleys hjem, Graceland i Memphis. Graceland Randers er Elvis Nostalgi, Elvis Museum og Elvis Shop. Men Graceland Randers er også en Amerikansk Diner, Mini-bio, og souvenirshop.


Modelbane Europa

Banen er beliggende i Hadsten Centret og byder med sine mere end 1000 meter spor på en spændende oplevelse med bjerglandskaber, tunneller og broer – ligesom en tur i Sydtyskland med togmodeller fra århundredskiftet og op til vor tid..


Den Gamle By

Den Gamle By er et levende billede af livet i en købstad på H.C. Andersens tid. I gader, stuer, køkkener og haver møder man nogle af de mennesker, der har befolket byen i 1800-årene. Der er levende museum, historiske butikker, haver og store udstillinger. Hvert år er der jul i Den Gamle By fortalt gennem levende museum og udstillinger.


Moesgård Museum

Er du til forhistorieske udstillinger om arkæologi og etnografi, så er Moesgård Museum et oplagt vag. Den faste udstilling består af fem afsnit: Danmarks stenalder, Grauballemanden – og den magiske mose, Illerup Ådal – fjendens ansigt, Runehal med enestående samling af runesten og Århus i vikingetiden.


Besættelsesmuseet i Århus 1940-45

Museet viser såvel fredelige som dramatiske begivenheder i Århus under den tyske besættelse. Besættelsens dagligdag, restriktioner, humor, tysk militærudrustning, allieret, nazistisk og dansk propaganda, samt nazistisk terror mod civilbefolkningen. Alt illustreres med originale genstande, dokumenter, fotos samt plancher og tableauer.


Naturhistorisk Museum

Gå på opdagelse i naturens fortid – blandt dyr, natur, landskaber og biologi. Bliv klogere ved at besøge den flotte og inspirerende udstilling, der rigt illustrerer hvordan det hele så ud for mange år siden.


Steno Museet

De kulturhistoriske samlinger i museet beskriver natur- og lægevidenskabens udvikling. Ud over udstillingerne kan du besøge planetariet og den medicinhistoriske urtehave eller handle i museumsbutikken og slappe af i cafeen.


Aros Aarhus Kunstmuseum

ARoS Aarhus Kunstmuseum er ét af de største kunstmuseer i Nordeuropa, der med sine 17.700 kvm rummer værker fra guldalderen til det 21. årh. samt skiftende udstillinger.


Bo Bendixen

Galleri Bo Bendixen er byens unikke gavebutik. Her finder du et bredt udvalg af den internationalt kendte danske designer Bo Bendixens produkter, der udtrykker den skandinaviske livsstil og natur i farverige designs, T-shirts, håndklæder, badetøj, krus, plakater, postkort m.m..


Glasmuseet Ebeltoft

Du kan forvente at få mange oplysninger om glas, når du besøger Glasmuseet i Ebeltoft. Her udstillinger, aktiviteter, et arbejdende værksted og en butik med spændende glaskunst for enhver smag.


Musikhuset Aarhus

Musikhuset Aarhus er hjemsted for Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Symfoniorkester, Den Jyske Opera, børneteatret Filuren og Musikhuset Aarhus. Når I besøger Musikhuset, kan I opleve forestillinger og koncerter i alle genrer.


Aarhus Jazz Festival

Jazzfestivalen præsenterer overalt i Aarhus nye talenter og strømninger inden for kvalitetsjazzen. Festivalen arrangeres af byens forskellige spillesteder, caféer og lignende, og hele byen bakker op omkring de otte jazzdage i juli.


Aarhus festuge

Festugen er én af Nordeuropas største og mest ansete kunst- og kulturfestivaler med et enestående program, der tæller rytmisk og klassisk musik, teater, film, ny teknologi, mad, børnekultur og arkitektur og design. Festugen afholdes slut August - start September.