Sportaktiviteter tæt på campingpladsen

Padletur – forslag til ture på Telemarkskanalen
Telemarkskanalen består af en afvekslende blanding af flere brede vandveje og smalle kanalstrækninger med sluser. Både nybegyndere og erfarne padlere kan få dejlige oplevelser. Kanalen egner sig både til dagture og til ture med en eller flere overnatninger. Specielt strækningen mellem Lunde sluse og Hogga sluse er nem at padle, også med mulighed for en afstikker til Skoeelva; en fremragende dagstur også for nybegyndere. Du finder beskrivelser af forskellige ture nedenfor. Hvis du lejer udstyr hos os, er det muligt at bestille transport til/fra med bil. Du kan også benytte kanalbåden til transport den ene vej. Se linket for info om udlejning. Kontakt os hvis du vil leje eller ønsker mere information om turmuligheder.

 

Cykling i Telemark byder på meget varieret natur, og du kan få mange vidunderlige oplevelser.
Den nationale cykelrute nr. 2, ”Kanalruta”, passerer gennem centrum af Lunde og kun nogle hundrede meter fra Telemark Kanalcamping. Der er flere afmærkede ture i nærheden. Cykelturene følger hovedsagelig lidet trafikerede veje på både grus og asfalt. Nogle strækninger er udelukkende gang- og cykelstier. Vi kan hjælpe med turforslag; på opslag uden for receptionen finder du nogle cykelruter. Vi har kort og info til salg i receptionen.

 

Holder du af at gå ture, er Lunde et fint udgangspunkt
Her finder du mange afmærkede fjeldture som er lette eller moderat krævende, men også gode turforslag ad veje og delvist ad stier i campingpladsens nærområde. Hvis du kører i bil eller cykler et stykke væk fra campingpladsen, kan du vælge flere forskellige skovveje med bomme, hvor du kan cykle eller gå, og næsten uden trafik. For at vise nogle af de turmuligheder der er omkring os, har vi lavet vores eget turkort for Lunde. Dette udleveres ved ankomsten til campingpladsen. Kortet kan også downloades fra linket nedenfor.

 

Ønsker du at finde mere info om enkeltture eller se andre turmuligheder i regionen Midt-Telemark eller på Lifjell, som er et fjeldområde bare 30 minutters kørsel fra campingpladsen, klikker du på visitbø-linket til højre.

 

Fiskeri
I Telemarkskanalen er det mulig at fiske ørred, gedde, suder, aborre og helt. Neden for Kjeldal sluse kan du hovedsagelig fange gedde, og oven for Kjeldal sluse er den almindeligste fisk ørred. Der er frit fiskeri i Telemarkskanalen undtagen i Bandak-søen. Ønsker du at fiske i Bandak-søen eller andre steder end i kanalen, skal du have fiskekort.

 

Golf
Norsjø Golfpark ligger idyllisk med en fantastisk udsigt over Norsjø fra golfbanen. Se golfklubbens egen hjemmeside for mere information. Fra Lunde centrum er der omkring 16 km til Golfbanen.

 

Flere aktiviteter i Midt Telemark
Ønsker du mere information om turmulighederne og andre aktiviteter i Midt Telemark? På Visitbøs hjemmeside finder du flere turforslag, information om overnatning og både sommer- og vinteraktiviteter i regionen. VISITBØ.NO