For naturelskeren - Besøg Rømø

Med sin uspolerede natur byder lille Rømø med sine blot 700 fastboende på masser af skønne naturoplevelser og aktiviteter til lands eller til vands. Vælg mellem et næsten uendeligt udvalg af børnevenlige og rolige aktiviteter eller hårde fysiske oplevelser såsom vind- eller kitesurfing. Her er med garanti noget for enhver smag.

Rømø Dæmningen

Når du ønsker at besøge Rømø, skal du over den 9 km lange dæmning. Dæmningen blev bygget færdig i 1948, og man kan se de tilførte aflejringer som tidevandet bringer med sig tydeligt på begge sider af dæmningen, disse er med til at stabilisere dæmningen. På dæmningen er der vigepladser i begge retninger hvor man kan opleve det rige fugleliv der er i nationalparken.


Fortiden lurer med Hvalbenshegnet ved Juvre

I en 200 års periode sluttende i 1860 var mange af de fastboende mænd på øen, deltagende i hvalfangsten i Ishavet. De fleste var traditionsrige søfolk og derfor også ofte i ledende stillinger ombord på skibene. De tog tit forskellige hvalknogler med hjem da de var et godt supplement til øen der var utroligt træ fattig og derfor kunne bruges i deres byggeri. Nogle af disse knogler blev brugt til et hegn og står endnu. Et oplagt mål for historieelskere.


Bunkers i Tvismark plantage

Tvismark plantage er et område på 1,5 km2, der ligger mellem dæmningen og Lakolk Strand. Her findes 15 af de 50 tilbageværende bunkers på Rømø.

Her er det muligt at komme på en guidet bunkers tur, da de fleste af bunkerne på øen er aflåst. Disse guidede ture kan bookes via Tønnisgård Naturcenter.


lakolk

Rømø

Takket være den uberørte natur byder den lille ø Rømø med kun 700 indbyggere bosiddende masser af smukke naturoplevelser og aktiviteter på havet og på land. Du kan vælge mellem en næsten uendeligt antal afslappende og familievenlige aktiviteter og kølige fysiske udfordringer som vind og kitesurfing.


Nationalpark Vadehavet

En naturoplevelse som få, dette område byder på Europas største tidevandsområde, millioner af trækfugle og dyreliv i det helt små men også i det lidt større. Her kan du opleve sort sol, en biodiversitet som på ingen andre steder. En oplagt mulighed for at tage kikkert med og måske opleve havørne også.


Naturoplevelser

Rømø er kendt for sine fænomenale naturoplevelser. Selvfølgelig kan du også tage en guided tur rundt om øen. Book dette på Naturcenter Tønnisgård.

Ændringen mellem høj- og lavvande er altid imponerende, og hvis du holder i foråret eller efteråret ferie her, kan du have mulighed for at opleve den berømte naturoplevelse Sort Sol. I denne uforglemmelige og overordentligt fascinerende begivenhed danner titusende sort sol bizarre formationer på himlen.


Sylt

Sylt er tyskernes lille Mallorca. Hertil kører du til at slappe af på strandstol på en tilsyneladende endeløs sandstrand eller at cykle, eller begge dele. I bedste fald tage færgen fra Havneby til List. Turen tager omkring en time.. Husk at bestille billet. Se priser her.


Lakolk Strand

Én af Europas bredeste sandstrande, hvor det er muligt at kører helt ned til vandkanten. Her er der mulighed for strandsjov og badesjov for alle aldre. Hvis du drejer mod højre, er der mulighed for surfing på både store og små bølger. Dog opfordrer vi til forsigtighed når I besøger stranden.
Det er vigtigt at I når i kører holder jer der hvor stranden er hård og at i flytter jeres biler efter tidevandet så i ikke kommer til at stå med en bil i vandet. Tidevandskalenderen ligger online via DMI.

På Lakolk strand afholdes der hvert år 1. weekend i September Europas største dragefestival.


Østerssafari til Nationalpark Vadehavet

Nationalpark Vadehavet ligger i nærheden af Ribe på den sydvestlige kyst af Jylland. Den Vadehavscenter arrangeret østers safari hvor du kan sammleøsters til april. De organiserer også sælsafari, gæs- og vandreture, hvor du kan lære en masse om naturen og dyrelivet i Vadehavet.

Hjemmeside: Vadehavscentret