Flebsborg by

I 400 år hørte Flensborg og Slesvig-Holsten under den danske trone. Den dag i dag foregår alting i Flensborg på tysk, men også ofte dansk. Det er en mixed double. Omkring havnen, byens hjerte, står trinvise husrækker på grønne skråninger som i et stort amfiteater. Her indånder man nærmest gamle dages maritime traditioner med duften af tjære, salt og søfarereventyr.

Flensborg er et center for gamle træskonnerter, kejserlige yachter og kulfyrede dampere. En sejltur på Flensborg Fjord er en uforglemmelig oplevelse. Om sommeren sejler færgerne Nordertor og Feodora på fjorden såvel som andre mindre skibe.

På Flensborgs Skibsfartsmuseum, der ligger direkte nede ved vandet og huser Tysklands eneste rommuseum, kan man opleve, hvordan søfartens og rommens historie om Flensborg og de gamle danske kolonier kommer til live igen.

Ikke bare de berømte gamle, romantiske kaptajns- og købmandsbaggårde, de skønne facader, de gamle markeder, pladser og kroge, de sprudlende brønde, men også caféerne, restauranterne og gallerierne er værd at besøge. Flensborg er handelsbyen par excellence mellem Hamborg og København.

Overdækkede indkøbsstrøg med glastag og storbybutiksvinduer står side om side med originale tattooshops, små butikker med kunst, design, antikviteter og specialiteter. Her kan man gå på opdagelse i de mange enestående, romantiske baggårde eller bare drysse rundt i de flotte, velassorterede indkøbscentre – f.eks i Flensburg Gallerie, eller Förde Park, CITTI-Park, Karstadt osv.

Selvfølgelig er Flensborg børnevenlig – her findes Phänomenta, den fænomenale udstilling, hvor man selv kan føle, se, høre, lugte og prøve alting. Legelandet Sum Sum lige uden for centrum er bestemt også et besøg værd. Flensborg er den tyske delstat Slesvig-Holstens tredjestørste by og mest betydningsfulde produktionsområde.

Det er nemlig ikke kun “straffepoints” og erotik, der stammer fra Flensborg. Her fremstiller også verdens største sølvtøjsproducent “Robbe & Berking” sit ædle taffelsølv. Her producerer Motorola sine mobiltelefoner. Her bygger Flensborg Værft sine verdensberømmede RoRo skibe.

I Flensborg brygges endvidere det kendte “ploppende” øl. Her kan man også stadig få en rom blandet efter traditionelle gamle romrecepturer fra Caribien. Her finder du en papirmølle, der fremstiller det fineste papir, og meget, meget mere.