Cathrinesminde Teglværksmusum

På Cathrinesminde Teglværksmusum står de ovne, der blev brugt til at brænde sten til bygning af huse og fæstninger i det caraibiske Vestindien, målet for Flensborgs sømænd og romimportører.


Frøslevlejren og FN museet

Frøslevlejren en fangelejr fra 2. Verdenskrig og en af Europas bedst bevarede fangelejre.

Frøslevlejren blev bygget som tysk interneringslejr i 1944 under den tyske besættelse af Danmark og er i dag en af Europas bedst bevarede tyske fangelejre. Flere tusinde danskere sad i lejren som det tyske sikkerhedspolitis fanger.

Det er FN Museets klare målsætning, gennem indsamling af dokumentation og effekter, at registrere, opbevare og udstille disse ting for at kunne dokumentere og formidle information om.


Gråsten slot

Gråsten Slot har en meget stor betydning for Sønderjylland og for sønderjyderne. I 1935 blev brugsretten til slottet givet som bryllupsgave til Kronprins Frederik og Kronprinsesse Ingrid, som med deres folkelighed og hjertelighed formåede at bringe det smukke Gråsten Slot i alle danskes øjne. Dronning Ingrids interesse og arbejde med slotshaven har bragt have- og blomsterelskere i tusindtal til Gråsten.

Dronning Margrethe II har videreført traditionen og holder ferie med familien hver sommer på Gråsten Slot. For Gråsten har denne status som residensby stor betydning. Sønderjyderne oplever det som en cadeau, at Dronning Margrethe II viderefører forældrenes traditioner og Kongefamilien oplever en naturlig og gæstfri dagligdag i Sønderjylland.


Historiecenter Dybbøl banke

Skuepladsen af den dansk-tyske historie. Vi befinder os i det skæbnesvangre år 1864 med stormen på Dybbøl. Oplev fortællingen om denne menneskeskabte samfundskatastrofe, hvor danskere og tyskere kæmpede for det, de hver især syntes var en retfærdig sag. Og se derfra ind i den fremtid, der ventede dem.

Informationerne om slaget på Dybbøl suppleres med udstillinger i Dybbøl Mølle. Disse udstillinger fortæller om Dybbøl som dansk og tysk symbol og om krigergrave og krigsmindesmærker i Sønderjylland samt møllens historie – når du besøger Dybbøl Mølle, så husk at nyde panoramaudsigten over Sønderborg og hele skanseområdet.


Kunstmuseet Brundlund slot

På slottet vises skiftende udstillinger med sønderjyske kunstnere, samtidskunst og kunsthistoriske temaer. På slottet findes mange historiske spor, deriblandt en skyttekælder og et fangehul.

Den store, smukke slotspark, der er omkranset af voldgraven, rummer skulpturer og Billedskolens værksteder.


Mekanisk museum

Familien Lansink, (Ans ,Gerrit og Bart), har i Holland i mere end 30 år samlet på oldtimere og gamle rariteter. I lige så mange år er de kommet til Danmark. De er medlem af mange veteranklubber og har fået mange venner i Danmark.

På grund af den modstand, de mødte fra kommunen i Holland, kom ønsket om, at vi kunne opbygge et museum i Danmark. Og det har vi nu gjort.

På grund af stor velvillighed fra myndighederne i Bov Kommune blev deres drøm til virkelighed.


Oldemorstoft

I dag rummer de to største pyramider en udstilling om landbruget inden for de sidste hundrede år. Den mindste pyramide huser museets udstilling om grænsebevogtningen fra 1920 til 2010. I det gamle stuehus ses små udstillinger om henholdsvis Oldemorstoft, Hærvejen, Padborg som baneby og digteren og kromanden Karsten Thomsen.

Desuden findes her skiftende særudstillinger samt museets hyggelige ta’selv café.


Sønderborg Slot

I dag rummer de to største pyramider en udstilling om landbruget inden for de sidste hundrede år. Den mindste pyramide huser museets