For naturelskeren - Besøg Rømø

Med sin uspolerede natur byder lille Rømø med sine blot 700 fastboende på masser af skønne naturoplevelser og aktiviteter til lands eller til vands. Vælg mellem et næsten uendeligt udvalg af børnevenlige og rolige aktiviteter eller hårde fysiske oplevelser såsom vind- eller kitesurfing. Her er med garanti noget for enhver smag.

Rømø

Takket være den uberørte natur byder den lille ø Rømø med kun 700 indbyggere bosiddende masser af smukke naturoplevelser og aktiviteter på havet og på land. Du kan vælge mellem en næsten uendeligt antal afslappende og familievenlige aktiviteter og kølige fysiske udfordringer som vind og kitesurfing.

Hjemmeside: Rømø turistförening


Sandstrande

I nærheden er der tre smukke sandstrande – Lakolk Strand, Rømø Strand og Sønderstrand. Hvert år besøger tusindvis af entusiastiske kiteboarders strande, som er blandt de største i Europa til at nyde bølgerne og at imødegå udfordringerne i Vesterhavet. Selv for familier med små børn har de langstrakte strande og lavt vand ideelle betingelser.

Vær opmærksom på at der er begrænset tilladelse for ophold med bil på stranden. Overnatning på stranden straffes med kontaktbøde. 


Naturoplevelser

Rømø er kendt for sine fænomenale naturoplevelser. Selvfølgelig kan du også tage en guided tur rundt om øen. Book dette på Naturcenter Tønnisgård.

Ændringen mellem høj- og lavvande er altid imponerende, og hvis du holder i foråret eller efteråret ferie her, kan du have mulighed for at opleve den berømte naturoplevelse Sort Sol. I denne uforglemmelige og overordentligt fascinerende begivenhed danner titusende sort sol bizarre formationer på himlen.


Sylt

Sylt er tyskernes lille Mallorca. Hertil kører du til at slappe af på strandstol på en tilsyneladende endeløs sandstrand eller at cykle, eller begge dele. I bedste fald tage færgen fra Havneby til List. Turen tager omkring en time.. Husk at bestille billet. Se priser her.


Østerssafari til Nationalpark Vadehavet

Nationalpark Vadehavet ligger i nærheden af Ribe på den sydvestlige kyst af Jylland. Den Vadehavscenter arrangeret østers safari hvor du kan sammleøsters til april. De organiserer også sælsafari, gæs- og vandreture, hvor du kan lære en masse om naturen og dyrelivet i Vadehavet.

Hjemmeside: Vadehavscentret