Gå til indhold
Sveriges skønneste strande
Campingliv

torsdag 2 juli 2020

Sveriges skønneste strande

Kom med på en rejse til nogle strandfavoritter

Strande, strande, strande. Når man tænker efter kan man mange blive forbløffet, når man indser, hvor mange smukke strande der faktisk er i det aflange land, der er Sverige. Glem Middelhavet og opdage Sveriges hvide sanddrømme i både vest og øst.

Tylösand

Stranden over alle strande, eller i det mindste en af Sveriges mest kendte sandstrande. Tylösand har flere gange været udnævnt til Sveriges bedste strand. Og det er ikke nogen overraskelse. Den hvide sandstribe strækker sig hele fire kilometer langs med Hallands Riviera udenfor Halmstad og om sommeren er dem storfavorit blandt soltørstende og badelystne Halmstadborgere og feriegæster. Hvis man vil have det lidt roligere og være mere i fred, er et godt tip at placere sig i klitternes bløde gryder. Fra midten af juni frem til midten af august er der desuden autoriserede livreddere på stedet. Hvad venter du på? Tjek straks ind på Tylösand-Halmstad eller Karlstorp-Halmstad, og før du ved af det, befinder du dig på stranden.

Östra stranden

10 point: Vi kører syd på fra Hallands residensby og er på vej mod en strand som bliver en rigtig favorit blandt børnefamilier i sommermånederne. Hvor er vi på vej hen? Lige præcis. Vi har knapt nok forladt Halmstad, men har kun kørt 5 km syd på til Östra Stranden som breder sig ud som et blødt tæppe af lyst og fint sand, lige ved vores smukke campingplads Hagön-Halmstad. Vandet er lavt her er lavt længe og er derfor ofte favorit blandt børnefamilier, da det der er masser af plads til at lege om og desuden en stor legeplads ved strandkanten. Psst… gå ind på @firstcamphagon på Instagram, så får du få en skøn dosis af fantastiske solnedgange og strandbilleder.

Kärradal

Et par hundrede meter fra destinationen Kärradal-Varberg finder du en skøn strand, som ikke kun er perfekt til leg, sjov, sol og badning, men også surfing! Her surfes der både kite- og vindsurfing. Hvorfor ikke prøve det, når du alligevel er her? Vandet her er lavt langt ude, og det betyder ofte, at vandet bliver varmt tidligt. Ved stranden er der også toiletter, og hvis du får lyst til is, er det bare at løbe op til campingpladsen og hente din favorit.

Råå Vallar

En anden favorit er stranden lige ved vores destination Råå Vallar-Helsingborg. En sjov kuriositet er, at på netop denne strand steg den danske hær i land for længe siden, og man kan stadig se tydelige spor af den forsvarsmur som byen anlagde. Det er ganske enkelt også derfor at stedet hedder det, som det hedder i dag. Fra campingpladsen er der ikke mange meter ned til den skønne strand med lavt vand og glimrende badevandskvalitet. Langs med stranden er der også flere badebroer, til dem der foretrækker at hoppe ned i det våde element. Hvis havet er for koldt er den opvarmede pool på campingpladsen selvfølgelig klar!

Täppet havsbad

Dem der synes, at brandmænd er ubehagelige kan prise sig lykkelige på denne her fantastiske sandstrand. Her i Østersøens brakvand er der nemlig ikke en eneste. Täppet er en af østkystens mest populære strande, med lavt vand og finkornet, lyst sand. Du kommer herhen, hvis du sætter kurs (til fods) stik mod øst fra vores destination Åhus-Kristianstad, det er altså ikke ret mange skridt du skal tage du for at skifte omgivelser. På stranden er der både toiletter og caféer til dem, som vil bliver der hele dagen (men har du har, som sagt, ikke ret langt hjem).

Men her slutter strandeventyret ikke, hvis du kikker på First Camp-kortet ser du, at størstedelen af vores destinationer ligger, hvis ikke lige ved vandet,  så ofte meget tæt på. Spørgsmålet er kun, hvor du trives bedst? Sandstrand, klipper, hav eller sø? Med vores omkring 40 destinationer i Sverige er det bare at vælge og vrage. Svøm roligt til sommer ‍🏊🏼‍♂️


Senest i Campingliv

First Camp Club

First Camp Club Hvis du holder af camping, vil du elske vores medlemsklub First Camp Club. Som...

Læs mere

First Camp Bistro

First Camp Bistro På udvalgte First Camp destinationer serverer vi veltillavet mad, alt fra...

Læs mere

Underholdning og aktiviteter

Rekordmange aktiviteter venter til sommer! Næsten 10.000 aktiviteter og tusindvis af timer med...

Læs mere

Flex og Basis

Mere frihed med Flex og Basis I mange rejsebrancher, såsom charter og hoteller, kan du vælge...

Læs mere

Børneklub

Gratis børneklub - Gå på eventyr med lykkedyret Yessi Det er kun hos First Camp, du kan møde...

Læs mere

Danske campingpladser

Campingpladser i Danmark Her finder du alle vores danske campingpladser. Fire af campingpladserne...

Læs mere

Klassificering på First Camp

Guide til din nye favoritdestination Hvad betyder symbolerne egentlig? Vores destinationer...

Læs mere

Lågpriskalendern

.

Læs mere

Henter kortet...

Henter