Gå til indhold
Din guide til Skåne
Campingliv

tirsdag 21 juli 2020

Din guide til Skåne

10 udflugtstips til din campingferie

Med hav i tre verdenshjørner, bølgende og kludetæppelignende landskab i syd og svimlende højder i nord er Skåne noget ganske ekstra. Det spiller næsten ingen rolle hvilken campingplads du vælger at checke ind på, for her kommer du rigtigt langt på en dagsudflugt med bil, eller hvorfor ikke cykel? Kort sagt, uanset transportmiddel vil campingferien i Skåne helt sikkert blive et af årets højdepunkter!

Vi giver tips om 10 ting du ikke må gå glip af!

1. Österlen

Smukke Österlen har masser at byde på. Svenskere valfarter til Skånes sydøstkyst året rundt for oplevelser ud over det sædvanlige. På Österlen finder du blandt andet Sandhammaren, som er en 12 km lang strand med sand ligeså hvidt, som om du var på den anden side af Atlanterhavet for en stund. Længere oppe langs kysten, lige uden for Kivik ligger nationalparken Stenshuvud, som er et populært besøgsmål med sine fine vandrestier og milevide udsigt. Er du interesseret i kunst? Så kan du finde en hel del ateliers og gallerier som tager imod besøgere.

2. Kivik

Æbleriget Kivik tillige idyllisk fiskeby. Et stop som bare skal gøres på dagturen gennem Österlen. Og hvorfor ikke svinge forbi mosteriet og købe lidt læskende most med til aftenens middag på campingpladsen? Det er jo trods alt det, Kivik er mest kendt for. Fra Åhus-Kristianstad tager det ikke mere end 40 minutter til det herlige æblerige.

3. Kåseberga og Ales Stenar

Ales Stenar er Sveriges største bevarede skibssætning og en af Sveriges mest myteomspundne seværdigheder. Ingen ved hverken hvorfor eller hvem der rejste det gådefulde fortidslevn for ca. 1400 år siden. Du finder den på højden ovenfor havnen i Kåseberga og stedet er et besøg værd!

4. Kullaberg

Kullabergs naturreservat med sine svimlende højder byder på helt nye naturoplevelser. Et dramatisk landskab tårner sig op over havet med interessante klippeformationer og en fantastisk udsigt over Øresund. Ind imellem er der spændende grotter at udforske og for MTB-elskere er Kullaberg 100% et hit. For dig som ikke har samme eventyrlyst, eller ganske enkelt holder af at opdage naturen til fods er vandring at foretrække. Bor du på Mölle-Höganäs har du en bekvem gåafstand til naturreservatet.

5. Skånes fantastiske slot

For dig som elsker historie, er fascineret af arkitektur eller bare ønsker en spændende dagudflugt, så er slotsightseeing noget at skrive op på at-gøre-listen. Et af de mest kendte er selvfølgelig Glimmingehus, som figurerer i de klassiske Nils Holgersson fortællinger, og det ligger i nærheden af Simrishamn. Malmöhus er en anden favorit – slottet finder du midt i Malmö, og det er særligt et perfekt udflugtsmål, hvis du allerede bor på Sibbarp-Malmö. En googling tager dig meget hurtigt til endnu flere af Skånes spændende slotte.

6. Smygehuk

Sveriges sydligste odde. Det er Smygehuk. Tag et glas i havnen, nyd udsigten fra oddens fyrtårn og hvorfor ikke besøge Köpmansmagasinet for noget lækkert til at fylde maven med.

7. Skånes Djurpark

Børnenes favorit! Her bor mere end 1.000 nordiske dyr. Spejd efter skovens konge, led efter rævene og klap dyrene som findes på kæledyrsmarken. Det er naturligvis ikke kun børnene, som morer sig her. Vi tør godt love, at det hurtigt bliver en favorit for hele familien. Husk at planlægge dit besøg og book billetter på dyreparkens hjemmeside. Og tag endelig en kikkert med, så du kan se mere! Fra Röstånga-Söderåsen tager det kun 25 minutter i bil.

8. Vandre i Skåne

At vandre i Skåne byder på masser af oplevelser og varierede miljøer. Vælg mellem at vandre langs klippekysterne, langs vidtstrakte strande, gennem skyggefulde løvskove eller langs bølgende marker. Eller kombinere? Langs med skåneleden (1250 km) er der en hel del alternativer. Etapen SL1 går via Båstad, Torekov og Grevie. Perfekt til en dagsvandring hvis du checker ind på Torekov-Båstad. Se her og læs mere om vandring i Skåne og Skåneleden.

9. Loppemarkeder i Skåne

Skåne er, ja, sprængfyldt med loppemarkeder af alle slags. Det er nok at man tager en afstikker fra de større veje, så dukker skilt efter skilt op, som viser vejen. Den som holder mere af antikbutikker behøver heller ikke at blive skuffet. Dem er der også mange af i både Malmö og andre byer.

10. Söderåsens nationalpark

Som nabo til Röstånga-Söderåsen ligger Skånes nationalpark. Et fantastisk sted som man bare skal opleve mindst en gang i livet. Området er populært blandt friluftselskere, og det er vist ikke forbløffende. Vandre gennem en ældgammel bøgeskov og spændende dalstrøg, og det bedste tips af dem alle er sandsynligvis at begive sig op til udsigten ved Kopparhatten. Du vil ikke blive skuffet.

Se vores campingpladser i Skåne på kortet

Henter kortet...

Henter

Senest i Campingliv

First Camp Club

First Camp Club Hvis du elsker camping, vil du elske vores medlemsklub First Camp Club. Som...

Læs mere

Flex og Basis

Mere frihed med Flex og Basis I mange rejsebrancher, såsom charter og hoteller, kan du vælge...

Læs mere

Om First Camp

Om First Camp First Camp er Skandinaviens største og førende kæde inden for camping. Vi er stolte...

Læs mere

Danske campingpladser

Campingpladser i Danmark Her finder du alle vores danske campingpladser. Fire af campingpladserne...

Læs mere

Svenske campingpladser

Vores svenske campingpladser Her finder du alle vores svenske campingpladser. Næsten 40...

Læs mere

Henter kortet...

Henter

Læsningstips til campinglivet

Kør på mountainbike om efteråret/foråret

Læs mere

Din guide til Skåne

Læs mere

11 tips til mindre campingpladser

Læs mere